Vremenska prognoza

četvrtak, 09 avgust 2018 13:44

Predstava“Kumovanje, ludom radovanje” odigrana na otvorenom

Predstavu „Kumovanje, ludom radovanje“ glumci Grad pozorišta Gradiška izveli su na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja.

Predstava“Kumovanje, ludom radovanje” odigrana na otvorenom

Predstava, koja je prvi put odigrana na otvorenom u gradu na Savi, održana je u okviru manifestacije „Gradiško ljeto 2018“.
„Mislim da je ovo lijep potez što je ova manifestacija proširena našom predstavom. Smatram da je to bitno za ovu sredinu“ kaže Draško Vidović, direktor „Grad pozorišta“ Gradiška.
Predstavu na otvorenom došao je da pogleda i ministar prosvjete i kulture RS Dane Malešević. On smatra da kulturnih sadržaja u Gradišci ima,ali da nisu dovoljno posjećene.
„Ovo je za pohvalu jer je ljetna pozornica počela da radi. Pohvalio bi organizaciju ovog događaja. Ja ovu predstavu prvi put večeras gledam. Glumci Grad pozorišta ziasta su vrijedni pažnje, jer skoro svake godine pripreme po jednu predstavu“ rekao je ministar Malešević.
Glumci Grad pozorišta planiraju da predstave na ljetnoj pozornici igraju i u buduće, a ne samo u sklopu manifestacije „Gradiško ljeto“.
Cilj otvaranja ljetne pozornice koja se nalazi na platou nekadašnjeg hotela Kajzer je da vrati građane na obalu Save i da vrati sjaj ovom mjestu na kojem se nekad izlazilo i uživalo.
Osim kulturnih sadražaja, na ljetnoj pozornici Zavičajnog muzeja u narednom periodu planiraju se organizovati i razne radionice.

Info+ kablovski kanal