Vremenska prognoza

ponedeljak, 03 mart 2014 11:37

Predstava “Art” nasmijala gradišku publiku

Glumci banjalučkog Gradskog pozorišta Jazavac, predstavom „Art“ izmamili su osmjehe mnogobrojnoj gradiškog publici u maloj sali Kulturnog centra. Ljubitelji pozorišta su aplauzom podržali glumačke kreacije Ljubiše Savanovića, Branka Jankovića i Borisa Šavije, koji su iznijeli priču o prijateljstvu koje se urušava usljed svakodnevnog traganja za uspjehom, karijerom i novcem.

Predstava “Art” nasmijala gradišku publiku

„Predstava "Art" je od njenog premijernog izvođenja u aprilu prošle godine, na stalnom repertoaru Gradskog pozorišta Jazavac. Pored banjalučke i gradiške publike, priliku da uživaju u njoj imali su ljubitelji pozorišta u Prijedoru i Mostaru, a u planu su gostovanja i u mnogim drugim gradovima” kaže glumac Ljubiša Savanović.

Direktor Grad pozorišta, Admir Mešić, istakao je da, Grad pozorište i Kulturni centar,zajedno rade na ovom projektu na dovođenju pozorišnih predstava.Ove godine u Gradišku planiraju dovesti mnogo kvalitetnih predstava koje su na repertoaru renomiranih pozorišta iz okruženja.

Gradsko pozorište Jazavac osnovano je 2006. godine kao neprofitna organizacija umjetnika, sa ciljem da postane pozorište jasnog i prepoznatljivog identiteta, prije svega kroz vlastitu produkciju i prikazivačku djelatnost, a zatim i kroz ostale programske dijelatnosti. Do sada su odigrani brojni pozorišni komadi. Većinom rade komedije, te uz kulturno-umjetničko obrazovanje svoje publike, trudi se nasmijati je i rasteretiti svakodnevnih briga, jer ipak smijeh je najbolji način animacije publike.

Info+ kablovski kanal