Vremenska prognoza

petak, 27 jun 2014 13:46

Otvorena izložba slika "Trag u pijesku" autora Milana Marina

U KC Gradiška otvorena je izložba slika "Trag u pijesku", autora Milana Marina. Svi radovi su, prema riječima autora, dio ciklusa inspirisanog istarskom arhitekturom.

Otvorena izložba slika "Trag u pijesku" autora Milana Marina

Postavku izložbe čini 28 radova. Marin kaže da su rađeni likovnom tehnikom artfresko, koja je najsličnija tehnikama koje su koristili stari fresko slikari, ali da se ipak u mnogo čemu razlikuje od tog perioda, a posebno po motivu.

Slikar Milovan Čikić kaže da se u principu radi o apstraktnoj umjetnosti te da do sada u KC, gradiška publika nije imala priliku da vidi ovakav tip izložbe.

Milan Marin, rođen je u Novom Gradu, osnovnu i srednju školu završio je u Banjaluci, a diplomirao je Istoriju umjetnosti na Filozofskom fakultatu u Ljubljani. Živi u Umagu, gdje je i član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Istre, a svoje radove izlagao je na brojnim samoatalnim i grupnim izložbama u Hrvatskoj, Sloveniji, BiH, Austriji, Italiji, Švedskoj, Francuskoj i Njemačkoj. Izložba “Trag u pijesku” biće otvorena u gradiškom Kulturnom centru narednih mjesec dana.

 

Info+ kablovski kanal