Vremenska prognoza

utorak, 30 septembar 2014 17:20

Otvorena izložba slika sa likovne kolonije „Gradiška 2014“

U gradiškom Kulturnom centru otvorena je izložba slika sa likovne kolonije „Gradiška 2014“, koju je organizovalo Udruženje likovnih umjetnika Gradiška.

Otvorena izložba slika sa likovne kolonije „Gradiška 2014“

„Mislim da je ove godine i po kvalitetu i po svemu ova kolonija bila veoma uspješna, što se najbolje može vidjeti i po ovoj izložbi. Uz podršku opštine mi smo uspjeli da pozovemo određeni broj slikara iz naše bliže okoline, dok se ne steknu uslovi da mogu doći i umjetnici iz inostranstva“ kaže Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiška.

Na izložbi su posjetioci mogli vidjeti 24 djela koja su rađena tehnikama ulje i akrilik na platnu.Ove umjetničke radove na dvodnevnoj koloniji stvaralo je 11 slikara iz Gradiške i Banja Luke.

U  saradnji sa predstavnicima opštine Udruženje likovnih umjetnika planira da se u Kulturnom centru objedine sva do sada nastala djela u kolonijama u Gradišci, kojih ima oko 80, kako bi lakše organizovali sve buduće aktivnosti.Inače, opština Gradiška podržava rad likovne kolonije,a načelnik Zoran Latinović otvrajaući izložbu rekao da su umjetnici na koloniji stvorili čitav kolaž vrijednih umjetničkih djela. Takođe je podsjetio da je ove godine program Gradiške jeseni u okviru kojeg je održana ova izložba bogat i raznovrstan.

Ovogodišnja izložba umjetničkih djela nastalih na likovnoj koloniji “Gradiška 2014”biće otvorena u Kulturnom centru narednih desetak dana, nakon čega će biti postavljena i u Srpcu.

Info+ kablovski kanal