Vremenska prognoza

petak, 06 septembar 2019 12:41

Otvorena izložba slika sa 17. Likovne kolonije Gradiška

Više od 20 slika nastalih na 17. sazivu Likovne kolonije Gradiška izložene su u gradiškom Zavičajnom muzeju.

Otvorena izložba slika sa 17. Likovne kolonije Gradiška

Kolonija je organizovana u avgustu mjesecu, na jezeru u Lamincima, koje je prema riječima deset akademskih slikara, učesnika kolonije, veoma inspirativno.
Likovne kolonije su rijetke prilike okupljanja slikara iz različitih država i gradova, ali i sa različitim pristupima ovoj umjetnosti. U tome se ogleda i njihov značaj.
"Pored novih poznanstava i prijateljstva, umjetnici mogu da razmijene svoja iskustva o nekim novim tehnikama i saznanjima, stoga kolonije samim tim imaju svoje opravdanje. Značaj je i u zbirci likovnih radova koja ostaje u lokalnoj zajednici", objasnio je Milovan Čikić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika Gradiške.
Slike sa svih likovnih kolonija se čuvaju u prostorijama Kulturnog centra Gradiška, a u toku je izgradnja depoa. Ovu aktivnost podržava i Gradska uprava.
"Gradska uprava je prije nekoliko mjeseci obezbijedila sredstva za izgradnju depoa i nadamo se da će uskoro biti završen", rekao je Slavko Mekinjić, iz Odjeljenja društvenih djelatnosti.
Pored Udruženja likovnih umjetnika Gradiške, organizator ovogodišnje Likovne kolonije bili su Kulturni centar i Zavičajni muzej. Direktor muzeja zadovoljan je nastalim umjetničkim djelima.
Izložba slika u Zavičajnom muzeju biće otvorena narednih 15 dana.

Info+ kablovski kanal