Vremenska prognoza

sreda, 26 mart 2014 13:25

Otvorena izložba slika Ognjena Tepavčevića

U gradiškom KC otvorena je izložba likovnih radova akademskog slikara Ognjena Tepavčevića.  Brojni posjetioci  imali su priliku da pogledaju radove reljefnog slikarstva, nastale tokom postdiplomskih studija na Fakultetu umjetnosti u Nišu, I rađene od različitih građevinskih materijala u kombinaciji sa bojom.

Otvorena izložba slika Ognjena Tepavčevića

“Kada pratite svjetsku umjetnost udaljite se od čisto bijelog platna I ja sam imao potrebu da izađem iz same bjeline I čistog formata u neku vrstu trodimenzionalnosti”, pojašnjava Tepavčević.

Tepavčević je rođen u Sarajevu, srednju školu i zvanje akademskog slikara stekao je u Nišu, a trenutno živi u Gradišci, rodnom mjestu svoje majke, gdje je živio i tokom proteklog rata u BiH.

“Ja sam Gradišku uvijek gledao kao svoj grad. Živio sam ovde oko 5 godina ali u međuvremenu sam uvijek dolazio I sada namjeravam da ostanem ovdje I da se bavim slikarstvom”, dodao je mladi slikar.

“Nama je drago da je Ognjen odlučio da dođe u Gradišku. Smatram da je veliko bogatstvo svaki umjetnik koji dođe ovdje da živi, jer što nas bude više, bolje ćemo rezultate iza sebe ostaviti”, istakao je ovom prilikom Miroslav Vuković.

Dio izložbe čine slike iz ciklusa nazvanog “Vrijeme”, koje predstavljaju umjetnikovo sjećanje na ratna dešavanja. Drugi dio slika čine nešto apstraktniji radovi, koji su za mladog umjetnika predstavljali vid igre za razliku od prvog djela izložbe koji je dosta ozbiljniji. Izložba slika Ognjena Tepavčevića u gradiškom Kulturnom centru biće otvorena do 24.aprila - Dana opštine Gradiška, nakon čega će biti predstavljena u Banskom dvoru u Banjaluci.

Info+ kablovski kanal