Vremenska prognoza

petak, 14 februar 2014 12:32

Otvorena izložba slika I crteža Nenada Balte

U gradiškom KC otvorena je prva samostalna izložba likovnih radova učenika gradiške Gimnazije Nenada Balte. Mnogi su svojim dolaskom na otvaranje dali podršku mladom umjetniku a imali su priliku da pogledaju 26 radova, rađenih različitim tehnikama.

Otvorena izložba slika I crteža Nenada Balte

“Koristim grafiku, tempere, uljane boje, akril a najviše volim raditi pejzaže kao I portrete”, kaže autor izložbe koji se intenzivno počeo baviti slikanjem prije 4 godine, a nakon Gimnazije namjerava nastaviti školovanje u ovom pravcu. Prva samostalna izložba početak je ozbiljnijeg rada, koji će se nastaviti na Akademiji likovnih umjetnosti.

 „Jako mi se sviđa izložba i mislim da treba vrlo malo rada sa njim kako bi on pokazao ono što zaista može, a za sada pokazuje da je jako talentovan mladić koji obećava i koji će tek u budućnosti da nas iznenadi“, ističe Leonila Jočić, profesor na Akademiji likovnih umjetnosti u Banja Luci.

U KC ističu da je sastavni dio poslovanja ove javne ustanove afirmisanje mladih umjetnika kao što je Balta, koji u budućnosti planiraju da se bave ovim poslom.

„Nenad je vrlo talentovan i to je mnogo profesora potvrdilo. Mi smo pogledali njegove radove i vidjeli da se radi o talentovanom djetetu kome treba pomoći. To za nas nije mnogo a njemu će mnogo značiti“, smatra Miroslav Vuković, umjetnički rukovodilac u KC Gradiška.

S obzirom da prvu postavku čine probrani radovi, Balta se nada da će i preostale slike i crteže biti u prilici da prikaže javnosti na nekoj od narednih izložbi.

 

Info+ kablovski kanal