Vremenska prognoza

četvrtak, 20 jun 2019 14:29

Otpočela manifestacija Atelje na otvorenom "Dr Borislav Šokčević"

Slikari iz Gradiške i okoline okupili su se na Savskom keju, gdje će stvarati umjetnička djela u okviru dvodnevne manifestacije Atelje na otvorenom “Dr Borislav Šokčević”, koja je humanitarnog karaktera.

Otpočela manifestacija Atelje na otvorenom "Dr Borislav Šokčević"

„U znak sjećanja na pokojnog doktora Šokčevića, koji je bio prijatelj Muzeja, humanitarac koji je kroz svoj rad pokušavao da riješi određene probleme u gradu. Tu tradiciju nastavlja Zavičajni muzej, zajedno sa Turističkom organizacijom i Gradskom upravom, u sklopu Gradiškog ljeta. Ovo je treća godina kako se manifestacija održava. Dio sredstava uložićemo u izgradnju gradske česme posvećene Diani Budisavljević, koja će se nalaziti u Spomen-parku“, naveo je Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

Manifestacije poput ove značajne su za slikare jer, pored druženja, imaju priliku mnogo toga naučiti jedni od drugih.

“Umjetnici koji se okupe na ovakvim događanjima imaju različita shvatanja, načine slikanja. Prilikom druženja mi razgovaramo o umjetnosti, razmjenjujemo mišljenja i iskustva”, ispričao je Milovan Čikić.

Atelje na otvorenom posjetio je i načelnik Odjeljenja društvenih djelatnosti, Davor Glišić.

“Ova kulturna manifestacija ima za cilj da promoviše kulturni život Gradiške, njeno kulturno stvaralaštvo i sadržaje”, rekao je Glišić.

Novčanim sredstvima prikupljenim putem ove manifestacije u posljednje dvije godine obnovljena je ljetna pozornica uz Savski kej i donirano je dječije igralište u vrtiću “Cipelići” na Senjaku.

Info+ kablovski kanal