Vremenska prognoza

petak, 20 novembar 2020 11:51

OK Fest karavan stigao u Gradišku

Poslije Foče, Trebinja, Zvornika i Banja Luke OK Fest karavan stigao je u Gradišku.

OK Fest karavan stigao u Gradišku

Program je počeo otvaranjem izložbe fotografija ''OK fest retrospektiva'', autora Vedrana Ševčuka i Marka Ristića u Kulturnom centru Gradiška.

Organizatori OK Festa ističu da su karav pokrenuli sa željom da što kvalitetnije promovišu planirani i najavljeni program festivala za 2021. godinu, te da u partnerstvu sa institucijama kulture u Republici Srpskoj i BiH stvore kvalitetan kulturni sadržaj koji će istovremeno vratiti program i publiku u ove ustanove, 

„Mi želimo na ovaj način da prenesemo svoje mišljenje kako život treba da se odvija u skladu sa epidemiološkim mjerama, nikako da ovo razlog bude da se ništa ne održava. Kroz ovaj karavan nama je želja da uspostavimo trajnu saradnju sa centrima za kulturu“ rekao je Dubravko Suvara, direktor OK festa.

„Mi smo potpisali memorandum o saradnji gdje smo dogovorili našu dalju saradnju i apliciranje na razne projekte iz oblasti kulture“ kaže Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra.

Festival se inače održava u prvoj sedmici jula. „Za šest godina postojanja postao je jedan od naprepoznatljivijih festivala u jugoistočnoj Evropi, koga u četiri pet dana posjeti oko 30 000 ljudi, što predstavlja ozbiljnu privrednu aktivnosti u opštini Foča“ kažu organizatori.

Nakon izložbe i potpisivanja memoranduma o saradnji publika u Gradišci imala je priliku da uživa u koncertu banjalučkog sastava “Paladio string kvartet”. Repertoar kvarteta čini širok spektar muzičkih žanrova, među kojima su pop, rock, tango, filmska muzika, evergrin i klasika. 

Drugi dan OK Fest karavana u gradu na Savi obilježiće projekcija filma ''Tusta'', režisera Andreja Korovljeva kao i projekcija filma ''Nebeska tema – priča o Vladi Divljanu'', režisera Mladena Matičevića  sa elementima igranog filma. Ulaz za sve programe je slobodan.

Info+ kablovski kanal