Vremenska prognoza

ponedeljak, 14 jul 2014 14:21

Održan 8. Petrovdanski sabor folklora

Sada već tardicionalno druženje u organizaciji KUD “Dukati” iz Laminaca, iz godine u godinu okuplja sve veći broj društava iz cijele regije. Tokom ove dvodnevne manifestacije svoje umjeće brojnoj publici pokazala su 24 KUD-a sa područja Republike Srpske, Srbije i Hrvatske.

Održan 8. Petrovdanski sabor folklora

10 društava predstavilo se u petak 11.jula, tokom prve večeri Petrovdanskog sabora. Završnoj večeri tokom koje se predstavilo 14 sasatava, prethodila je izložba ručnih radova kao i gastro izložba domaćih jela u organizaciji članica UŽ „Breza“ iz Laminaca.

Prema riječima okupljenih, zajednički ciljevi i dobro druženje su ono što ih već godinama privlači da gostuju na Petrovdanskom saboru folklora u Lamincima.

I sami organizatori tvrde da upravo dobra hrana, bogat kulturno-umjetnički program, i samo druženje jesu razlog što KUD „Dukati“ uspijeva održati višegodišnju tradiciju Petrovdanskog okupljanja.

Ranko Cumbo, predsjednik KUD-a „Dukati“ Laminci se zahvalio svima koji su osim članova KUD-a ‘’Dukati’’, pomogli organizaciju 8. Petrovdanskog sabora folklora.

Info+ kablovski kanal