Vremenska prognoza

ponedeljak, 11 jun 2018 14:14

Objavljen međunarodni književni konkurs „Suze Kozare“

Narodna biblioteka Gradiška objavila je međunarodni nagradni književni konkurs pod nazivom „Suze Kozare“.

Objavljen međunarodni književni konkurs „Suze Kozare“

Konkurs je raspisan u saradnji sa Udruženjem srpskih književnika iz Slovenije i bibliotekom „Vuk Karadžić“ iz Ljubljane.
„Uključena je cijela dijaspora, pored Gradiške. Raspisan je 20. maja , a radovi mogu pristizati do 20. juna.Do sada je došlo 15 radova. U pitanju je pjesma koja će biti nagrađena“ rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.
Učesnici međunarodnog književnog konkursa „Suze Kozare“ trebaju da ispunjavaju određene uslove.
„Lica trebaju biti starija od 18 godina, da bude prvi put objavljena pjesma, da se dostavi kraća biografija učesnika. Radovi trebaju biti pisani na srpskom jeziku, ćirilica ili latinica, i ne bi trebalo da vrijeđaju vjerski, nacionalni, polni identitet. Konkurs je takođe objavljen i u Sloveniji“ kaže Miljkovićeva.
Radove je najaksnije do 20. juna potrebno dostaviti na adresu Narodne biblioteke Gradiška. Najbolji radovi biće nagrađeni medaljama, zahvalnicama i poveljama Udruženja  srpskih književnika iz Slovenije.
Svečano uručenje nagrada biće upriličeno na književno kulturnoj manifestaciji „Suze Kozare“ koja će biti održana u gradiškoj Biblioteci.

Info+ kablovski kanal