Vremenska prognoza

utorak, 27 novembar 2018 18:18

Mlada pjesnikinja Tea Gutić predstavila prvu zbirku pjesama

U Kulturnom centru Gradiška, mlada pjesnikinja Tea Gutić promovisala je prvu zbirku pjesama „Maglene vibracije“, koju sačinjavaju 23 pjesme i jedan razgovor.

Mlada pjesnikinja Tea Gutić predstavila prvu zbirku pjesama

„Naslov je dosta mističan i korice djeluju pesimistično, ali ne bih željela da to zbuni publiku. Pjesme su obojene i nastajale su u posljednjih godinu dana. Inspiraciju pronalazim svuda, najviše u ljudima koji me okružuju“, rekla je Tea Gutić.

Osamnaestogodišnja Tea Gutić je učenica četvrtog razreda gradiške Gimnazije i pobjednica je petog konkursa za mlade talente „Novo ime“. Ona kaže da joj je ta pobjeda veliki vjetar u leđa: „Htjela bih da se zahvalim kompaniji „Novomatik“ i projektu „Novo ime“, jer bez njih se ovo ne bi desilo u skorije vrijeme.“

Recenzent zbirke profesorica Snežana Gajević imala je samo riječi hvale za knjigu, ali i autora: „Teina zbirka je moderna, zbirka intime, u kojoj ona daje prikaz lirskog bića i svijeta koji ga okružuje. Vrlo je zrela u poetskom izrazu što je vrlo neobično s obzirom na njeno životno iskustvo. Tea spada u grupu učenika koji uvijek mogu da vas iznenade svojim komentarom i posebnim uglom posmatranja.“

Pored štampanog izdanja, objavljena je i audio-knjiga „Maglene vibracije“, koja će biti dostupna u svim bibliotekama u Republici Srpskoj i udruženjima slijepih i slabovidnih lica.

Info+ kablovski kanal