Vremenska prognoza

ponedeljak, 24 mart 2014 13:47

Maca mahalac nasmijao gradišku publiku

Predstava “Maca mahalac” u izvođenju sarajevskog  glumca Dragana Marinkovića, do suza je nasmijala gradišku publiku. Ova hit komedija za koju  sam Marinković da će vas nasmijati ali I natjerati na razmišljanje, privukla je brojne ljubitelje teatra, a poznati Maca ističe zadovoljstvo ponovnim gostovanjem u Gradišci.

Maca mahalac nasmijao gradišku publiku

„Gostovao sam sa predstavom „Bliže“ i ponovo sam tu zahvaljujući Grad pozorištu  i mom kolegi Drašku Vidoviću. Zadovoljstvo mi je što će i ovu predstavu vidjeti teatarska publika Gradiške“, istakao je Marinković.

Scenario predstave odigrane u gradiškom KC, nastao je po motivima romana “Ja Mahalac” autorice Indire Kučuk-Sorguč. Sadrži elemente kabarea, "stand up" komedije, monodrame i melodrame. Poznati sarajlija kaže da je najveći glumački izazov igrati ovaj tip predstave.

U kabaretskom tonu, Marinkoviću na sceni muzičku podršku daje Ivana Vukmirović, dok tokom 2 sata trajanja predstave, on publici pruža priliku da upozna oko 50 različitih likova. Upravo činjenica da u nekom od njih mogu prepoznati  bar jednu osobu sa malih ekrana ili iz privatnog života, jeste ključ uspjeha ove predstave.

Hit komedija o muško-ženskim odnosima do sada je igrana širom regije - počevši od BiH preko Srbije, Crne Gore I Hrvatske, do Slovenije ali I drugih evropskih zemalja. Osim ove predstave, Dragan Marinković Maca istovremeno radi I na predstavi “After” te na nekoliko televezijskih projekata.

 

Info+ kablovski kanal