Vremenska prognoza

subota, 14 april 2018 11:50

„Kumovanje, ludom radovanje“ u Gornjim Podgradcima

Mještani Gornjih Podgradaca imali su priliku da u Domu kulture „Lepa Radić“ uživaju u predstavi „Kumovanje, ludom radovanje“ gradiškog „Grad pozorišta“.

„Kumovanje, ludom radovanje“ u Gornjim Podgradcima

Predstava je odigrana u okviru manifestacije „April u Podgradcima“.

„Centar za razvoj zajednice Podgradci i Mjesna zajednica, u saradnji sa Grad pozorištem, organizovali su izvođenje ove predstave za mještane Gornjih Podgradaca. Htjeli smo ponuditi stanovništvu jedan sadržaj iz oblasti kulture u kojem će oni uživati“, rekao je Nemanja Panić, član Organizacionog odbora manifestacije „April u Podgradcima“.

Glumci „Grad pozorišta“ po 12. put izveli su predstavu „Kumovanje, ludom radovanje“. U Gornjim Podgradcima su i ranije gostovali sa nekoliko predstava. Kažu da im je uvijek zadovoljstvo dođi u ovo mjesto.

„Ovdje je publika jako fina. I pored toga što gledaju predstave u Kulturnom centru, uvijek rado dođu pogledati i u svojoj mjesnoj zajednici“, kazao je  Draško Vidović, direktor „Grad pozorišta“ Gradiška.

Osim predstave, u okviru manifestacije „April u Podgradcima“ organizovani su i drugi sadržaji. Povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa, održana je Vaskršnja manifestacija za najmlađe mještane. Naredne sedmice KUD „Kozara“ organizovaće koncert povodom Dana opštine Gradiška, 24. aprila.

Cilj cijelokupne manifestacije „April u Podgradcima“ je da mještanima pruži više kvalitetnih društvenih i kulturnih sadržaja.

„Jako je važno da imamo što više ovakvih sadržaja kako bi mladi mogli što bolje i kvalitetnije provoditi svoje vrijeme“, naglasio je Đorđe Sredojević, član Organizacionog odbora Centra za razvoj zajednice Podgradci.

„Sve ovo doprinosi ostanku ljudi u manjim sredinama i boljem životu. Mještani imaju samo pozitivne utiske nakon ovakvih manifestacija“, istakao je Nemanja Panić, član Organizacionog odbora manifestacije „April u Podgradcima.

Koncert KUD „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca biće održan u petak, 20. aprila, u Domu kulture „Lepa Radić“. Na koncertu će nastupiti sve sekcije društva koje će se publici predstaviti sa tradicionalnim igrama. Iz Organizacionog odbora manifestacije „April u Podgradcima“ pozivaju sve građane opštine Gradiška da u što većem broju prisustvuju koncertu.

Info+ kablovski kanal