Vremenska prognoza

ponedeljak, 31 mart 2014 14:07

Kruna godišnjeg rada KUD-a „Kolovit“

Kao krunu dosadašnjeg rada Kulturno-umjetničko društvo „Kolovit “ iz Gradiške organizovalo je godišnji koncert pod nazivom "Otvori kuću domaćine, sreća ti je otvorila. U prepunoj sali Kulturnog centru, gradiški folkloraši predstavili su se u najboljem svjetlu.

Kruna godišnjeg rada KUD-a „Kolovit“

Publiku su počastili igrama i pjesmama koje su obilježile prethodnu godinu,ali su izveli i nove koreografije. Do sada su kroz ovo društvo prošle mnoge generacije, jer je Kolovit zasigurno jedno od većih društava na području naše opštine. Trenutno ima oko 350 članova uzrasta od 4 godine do veteran. Folkloraš Ognjen Radić dosada je obišao mnoge krajeve, međutim u Holandiji mu je kaže bilo najljepše. Tamo je sa ostalim članovima Kolovita nastupao na smotri foklora 2009. godine. Inače, dio ovog društava posta je kako bi sačuvao narodne običaje i tradiciju.

Nakon ovog koncerta slijedi redovna Skupština društva, a predstavnici „Kolovita“ nastojaće da i ovu godinu obilježe sa brojnim nastupima. „Planovi su da u skladu sa mogućnostima, svaki ansambl zadovoljimo sa nekom turnejom i da se odazovemo na što više festivala i koncerata“ kaže Mirko Borjanović, predsjednik KUD-a „Kolovit“ iz Gradiške. U cjelovečernjem programu tradicionalnog godišnjeg koncerta KUD –a „Kolovit“ mnogi su uživali.Kao što se može i vidjeti bilo je mnogo narodnih igaram i pjesama.

Info+ kablovski kanal