Vremenska prognoza

sreda, 19 jun 2019 12:50

“Kosovo! O, čudesa Božjih sudbina”

Predstava “Kosovo! O, čudesa Božjih sudbina”, autorke i glumice Đurđe Vukašinović, odigrana je u Kulturnom centru Gradiška.

“Kosovo! O, čudesa Božjih sudbina”

Predstavu, koja je svojevrsni muzičko-poetski kolaž o kosovskoj legendi, organizovao je Krajiški kulturni centar “Sveti Sava”.

„U predstavi prolazimo korz Kosovo kroz vijekove od stradanja do naše duhovne vertikale, jedna veoma zanimljiva predstava. Predstava je donatorska kupovinom karte pomažemo produkciju filma “Kordun, zemlja bez ljudi”“, kaže Dragan Krošnjar iz Krajiškog kulturnog centra “Sveti Sava”.

Glumica Đurđa Vukašinović kaže da je rad na poetsko-muzičkom kolažu za nju je bio veliki i nov izazov. “Cilj ove predstave jeste da vrati ljude korijenima i tradiciji I potakne na razmišljanje o sudbini I putu našeg naroda” , ističe autorka i glumica predstave i dodaje da je tema Kosovskog boja I nakon 630. godina aktuelna i danas.

U dokumentarno-igranom filma “Kordun, zemlja bez ljudi” za koji se prikupljaju sredstva igra I Đurđa Vukašinović.

Realizaciju predstave pomogli su muzičari Ratko Kolobarić, Arsen Čarkić, a gradiškoj publici predstavio se svirajući na guslama “Kneževu večeru” Novak Demonjić.

Predstava “Kosovo! O, čudesa Božjih sudbina“ odigrana u Crnoj Gori, Srbiji i Republici Srpkoj.

Info+ kablovski kanal