Vremenska prognoza

četvrtak, 26 septembar 2019 14:47

KNJIŽEVNI ČETVRTAK: Stevka Kozić Preradović predstavila novu zbirku pjesama

Književni četvrtak Kulturnog centra Gradiška ovoga puta svoje mjesto je našao u učionici Osnovne škole „Mladen Stojanović“ u Gornjim Podgradcima.

KNJIŽEVNI ČETVRTAK: Stevka Kozić Preradović predstavila novu zbirku pjesama

Učenicima ove škole svoju novu zbirku pjesama „Dijete u kompjuteru“ predstavila je pjesnikinja Stevka Kozić Preradović. Zbirka je podijeljena na pet ciklusa.

„Knjiga „Dijete u kompjuteru“ je jedna pamtljivica djetinjstva dugih najmanje 50 godina. Živim u Banjaluci, ali sam rođena u Gornjim Karajzovcima i u djetinjstvu sam uvijek čežnjivo gledala ova brda, čekala jabuku iz Gronjih Podgradaca od mojih kumova. Knjiga pamti i dobra i loša vremena“, ispričala je Stevka Kozić Preradović.

Direktor škole, Miladin Branković, istakao je da je velika čast biti domaćin ovoj manifestaciji.

Izlaskom iz uobičajenih prostorija Kulturnog centra, zaposleni u ovoj ustanovi žele da književna okupljanja učine zanimljivijim i pristupačnijim svima. A pored toga priređeno je i mnoštvo drugih sadržaja.

„Danas imamo i izložbu karikatura „Sizifov posao“ autora Bojana Jokanovića, a dio ćemo pokloniti školi kako bi mogli imati stalnu postavku. Želimo da animiramo djecu da pišu i da se prijavljuju na konkurse koje raspisujemo“, rekao je Željko Blagojević, direktor Kulturnog centra Gradiška.

Naredni „Književni četvrtak“ biće održan posljednjeg četvrtka u oktobru i iz Kulutnog centra već sada obećavaju brojna iznenađenja.

Info+ kablovski kanal