Vremenska prognoza

ponedeljak, 09 septembar 2019 13:36

„Jesenja folklorijada“ okupila 14 ansambala

U Mjesnoj zajednici Rogolji po 8. put je održana tradicionalna „Jesenja folklorijada“.

„Jesenja folklorijada“ okupila 14 ansambala

Ove godine različitim igrama i pjesmama predstavile su se pjevačke grupe i 14 kulturno umjetničkih društava  iz raznih krajeva širom Rebulike Srpske.

Osim gostiju neizostavan je bio i nastup domaćina KUD „Rogolji“.

„Jesenja folklorijada“ ne može se zamisliti bez slanih i slatkih jela koje su pripremile članice udruženja iz raznih krajeva, ali i domaćice iz rogoljskog Udruženja “Majka”.

„Priipremile smo hranu koja je prikladna za ovu manifestaciju, imamo razna peciva, kifle, štrudle, pite. U Udurženju ima oko 25 članica, družimo se i učestvujemo na ovakvim događajima“ rekla je Gordana Cvjetković iz Udruženja žena „Majka“ Rogolji.

Osim hrane na „Jesenjoj  folklorijadi“ u Rogoljima mogle su se vidjeti i razne narodne rukotvorine. Program ove manifestacije bio je bogat i interesantan, a organizatori kažu da su zadovoljni.

„Mi smo se potrudili da to organizujemo, drago nam je što su nam se sva društva odazvala. Iako je lošije vrijeme sve je u najboljem redu. Održane su i seoske igre,  te smo pobjednicima uručili pehare“ kaže Ranko Golubović, predsjednik KUD-a “Rogolji” iz Rogolja.

Pored nastupa folklornih ansambala, izložbe narodnih  rukotvorina,hrane, te seoskih dječijih igara upriličen je defile članova društva sa kočijama, što je izazvalo posebno oduševljenje kod učesnika i posjetilaca „Jesenje folklorijade“.

Info+ kablovski kanal