Vremenska prognoza

utorak, 19 jun 2018 13:35

Flautista Teodor Klisić održao koncert u Gradišci

U Zavičajnom muzeju u Gradišci održan je koncert flautiste Teodora Klisića. Na programu su bila djela Baha, Mocarta, Periloa, i drugih poznatih kompozitora.

Flautista Teodor Klisić održao koncert u Gradišci

Teodor Klisić je bivši učenik OMŠ „Branko Smiljanić“ u Gradišci, a trenutno pohađa treći razred srednje muzičke škole „Vlado Milošević“ u Banjaluci. Kaže da mu je svaki nastup u rodnom mjestu posebno drag.

„Imao sam dosta nastupa ovdje tokom osnovne muzičke škole, a kasnije sam svirao u okviru raznih manifestacija. Drugačije je kad sviram pred domaćom publikom, tu mi je porodica, prijatelji, komšije, i više mi znače ovi nastupi“, istakao je Klisić.

Klisić je učestvovao na mnogim republičkim i međunarodnim takmičenjima na kojima je postigao zapažene rezultate.

„Ove godine sam osvojio prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz kamerne muzike, te prvu nagradu na Međunarodnom takmičenju u Bijeljini „Primavera“. I ranije sam osvojio puno nagrada, pretežno je riječ o prvim mjestima“, kazao je Klisić.

Mladi flautista kaže da ga je ovaj instrument privlačio od malih nogu. Dodaje, da se nakon srednje muzičke škole planira i dalje muzički obrazovati na nekoj od Akademija umjetnosti.

Na koncertu Teodora Klisića u Zavičajnom muzeju Gradiška nastupili su i Vlado Danić na klaviru, te Maša Brujić sa oboom.

Info+ kablovski kanal