Vremenska prognoza

petak, 14 februar 2014 12:57

Donatorsko veče za obnovu pravoslavnog hrama

U KC Gradiška 15.februara održaće se donatorsko veče za obnovu pravoslavnog hrama Sv.Dimitrija u Okučanima. Podignuta 1969.godine, ova pravoslavna crkva pretrpjela je brojna razarnja tokom odbrambeno-otadžbinskog rata. Akcija prikupljanja sredstava za obnovu hrama zvanično je počela prije par mjeseci kroz saradnju predstavnika opština Gradiška i Okučani.

Donatorsko veče za obnovu pravoslavnog hrama

„Naš načelnik i načelnik opštine Okučani pristupili su izradi plana, te su formirani organizacioni odbori, gdje su uključeni ljudi iz privrede kao i načelnici sa svojim saradnicima. Jedna velika akcija kojoj se do sada odazvao veliki broj ljudi“, pojašnjava Miroslav Vuković, član organizacionog odbora.

Tokom proteklih mjeseci skupljena su određena sredstva za obnovu hrama, a već na proljeće planiran je početak radova na sanaciji.Donatorsko veče u kome će učestvovati kulturno-umjetnička društva iz Gradiške i Okučana, održaće se u subotu sa početkom u 20 časova a cijena ulaznice je 5KM. U organizacionom odboru ističu da je ono samo početak akcije, te pozivaju sve građane da daju svoj doprinos  kako bi se pravoslavni hram posvećen Sv.velikomučeniku Dimitriju u potpunosti sanirao.

Info+ kablovski kanal