Vremenska prognoza

sreda, 12 mart 2014 13:30

Časovi lektire za učenike u „Narodnoj biblioteci“

U JU „ Narodna biblioteka“ Gradiška održan je čas lektire za učenike prvog razreda Tehničke škole. Rezultat saradnje Biblioteke i gradiških škola jeste niz časova lektire, koji imaju za cilj da se učenici upoznaju sa radom ove ustanove.

Časovi lektire za učenike u „Narodnoj biblioteci“

„Učenici obiđu prostor Biblioteke i upoznaju se sa odjeljenjima a poslije toga je u prostoru čitaonice upriličen čas lektire. Prilikom svake posjete pridaje se značaj određenom piscu a ovaj put to je Isidora Sekulić“, kaže Snježana Miljković, v.d. direktora JU „ Narodna biblioteka“ Gradiška.

Osim razgovora o predviđenom književniku, učenici se upoznaju i sa stalnim aktivnostima ustanove i kulturnim dešavanjima koja se tu održavaju. Na ovaj način, dodaje Miljkovićeva, u Biblioteci nastoje učenike što više približiti knjizi i pisanoj riječi.

„Mislim da bi se ovakvi časovi trebali održavati često kako bi učenici dizali knjige i čitali“, kaže Irena Kozar, učenica Tehničke škole.

Početak godine u gradiškoj „Narodnoj biblioteci“ obilježile su brojne aktivnosti i druženja, a ovim tempom nastaviće se i u narednom periodu.  „Ovom prilikom želim da najavim gostovanje Jovana Deretića, uglednog akademika i profesora iz Beograda, koji će posjetiti Biblioteku 26.marta od 20h“, kaže Miljkovićeva.

Što se tiče časa lektire prethodno je održan za učenike O.Š. „Kozarska djeca“ i O.Š. „Danilo Borković“,  učenike i SSTŠ. Tokom narednih dana u planu je posjeta osnovaca preostalih škola, kao i učenika gradiške Gimnazije.

Info+ kablovski kanal