Vremenska prognoza

četvrtak, 14 februar 2019 17:28

Brankica Damjanović gostovala u Gradišci

Književno veče sa Brankicom Damjanović održano je u prepunoj maloj sali Kulturnog centra u Gradišci.

Brankica Damjanović gostovala u Gradišci

Književnica i novinarka predstavila je svoja četiri djela, četiri knjige, od ukupno osam objavljenih. U pitanju su naslovi “Dobro je”, “Ne bih mogla ovo bez tebe”, “Rukopis mog brata” i “Rekla mi je volim te”. “Ta djela su najviše i zaniteresovala čitaoce” kaže autorka. Dvije knjige su potpuno lične posvećene njenoj djeci za punoljetstvo, a dvije su stručne.
„Poruka koje nose moji tekstovi je poruka ljubavi i da možemo sve što hoćemo.Svojim životom stojim iza svojih priča i navodim druge da se zamisle nad svojim životom,da nije sve tako crno i da ne zavisi sve od drugih ,nego i od nas samih” rekla je Brankica Damjanović, književnik.
Damjanovićeva je 20 godina radila na televiziji kao spiker, voditelj, novinar, urednik vijesti. Dobitnik je Nagrade grada za doprinos informisanju. Posljednjih godina posvećena je pisanju, a dosta je zastupljena i na društvenim mrežama. Smatra da je to važno iako sve ima svoje dobre i loše strane.
“Dobre su za autore koji mogu da imaju tu interakciju sa svojim čitaocima. Nikada nisam pisala da se dopadnem drugima,pišem onako kako se osjećam, ipak lijepo je kad vam neko kaže da mu se to dopada, kao i kad je obrnuto, jer to vam pomaže da se preispitate i vidite gdje ste pogriješili” kaže Brankica Damjanović, književnik.

Književno veče sa Brankicom Damjanović  bila jedna od najposećenijih književnih večeri koju je organizovala Narodna biblioteka Gradiška.
„Interesovanje je zaisto bilo veliko,u posljednjih nekoliko godina nismo imali ovako veliku posjećenost. Radujeme što smo prvenstveno našim sugrađankama, priuštili druženje sa Brankicom Damjanović i vjerujem da je za svaku od njih ovo bilo jedno divno veče” rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.
Poslije kratkih priča sa kojima se do sada bavila za jesen je Damjanovićeva najavila prvi roman ističući da to za nju predstavlja veliki  izazov.

Info+ kablovski kanal