Vremenska prognoza

utorak, 10 jun 2014 10:17

Bogata kulturna sedmica u Gradišci

U Gradišci ni ove sedmice neće nedostajati zanimljivih sadržaja. Kulturni događaj koji će privućI posebnu pažnju posjetilaca zasigurno je pozorišni hit Zvezdara teatra “Rođendan gospodina NušIća” koji će biti odigran u Kulturnom centru.

Bogata kulturna sedmica u Gradišci

“Glavnu ulogu igra pozati glumac Branislav Lečić, tako da 15. juna zajedno sa Kulturnim centrum organizujemo kulturni događaj koji je zaista značajan. U Srbiji je ova predstava proglašena za najvažniji kulturni događaja ove godine” kaže Admir Mešić, direktor Grad pozorišta Gradiška.
Nekoliko dana prije predstava u utorak 10. juna biće otvorena izložba "Ekonomije jasenovačkog logora" autora Tanje Tuleković, višeg kustosa "Spomen područja Donja Gradina. “Izložba govori o jednom od načina ubijanja zatočenika u Jasenovcu. Naime formirali su ekonomije na kojima su radili zatočenici u nehumanim i neljudskim uslovima, zbog čega su usljed teškog rada umirali. Najčešće su bili ubijani onda kada ustaše procjene da nisu korisni” rekao je Milorad Bukva, direktor Javne ustanove Spomen područje "Donja Gradina"
Na radost najmlađih Gradiščana u srijedu 11. juna u 18.30 h popularni dječiji hor Vrapčići održače humanitarni koncert pod nazivom “ Vrapčići za djecu Srpske”. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je predškolskim ustanovama Republike Srpske koje su ugrožene u poplavama.

Info+ kablovski kanal