Vremenska prognoza

utorak, 18 jun 2019 16:57

Atelje na otvorenom u četvrtak i petak

U okviru „Gradiškog ljeta“ i ove godine Zavičajni muzej Gradiška organizuje razne manifestacije.

Atelje na otvorenom u četvrtak i petak

Prva od planiranih je Atelje na otvorenom „Dr Borislav Šokčević „koja će biti održana u četvrtak i petak sa početkom u 12 časova na Savskom keju.Manifestacija se organizuje treću godinu za redom i humanitarnog je karaktera.

„Ove godine planiramo da sufinansiramo izgradnju gradske čeme posvećene Dijani Budisavljević. Ove godine očekujemo najviše učesnika do sad je potvrđeno trinaest. Imamo i onih koji žele učestvovati ali će oni poslati slike“ rekao je Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

Nakon Ateljea muzej će u nedjelju 23. juna prirediti defile i izložbu oltajmera u glavnoj Vidovdanskoj ulici. Na izložbi se ove godine očekuje preko 60 automobila.

„Sugrađani će imati priliku da vide različite automobile. Od 11 časova je okupljanje ispred Tropika zatim idu defile do grada gdje će biti izložba“ kaže Bojan Vujinović, direktor Zavičajnog muzeja Gradiška.

I narednih dana Zavičajni muzej upriličiće zanimljive događaje. Jedan od njih je Festival zanatskog piva koji će biti održan u subotu 6. jula.

Sve ove manifestacije Zavičajni muzej organizuje u saradnji sa gradom Gradiška i Turističkom organizacijom.

Info+ kablovski kanal