Vremenska prognoza

Kultura

Kultura (613)

četvrtak, 31 oktobar 2013 13:57

U KC Gradiška otvorena je izložba zidnih maski gradiškog umjetnika Miše Đenadora. Izložba je humanitarnog karaktera, a sva prikupljena sredstva biće donirana Udruženju NMRL za otvaranje dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.

Detaljnije →
sreda, 30 oktobar 2013 14:25

Članovi kulturno-umjetničkog društva “Kolovit” iz Gradiške Sara Perić i Mirko Borjanović osvojili su prvo mjesto na nedavno održanom takmičenju u Subotici. Riječ je o ’’Festivalu folklornih minijatura’’ na kojem su učestvovala društva iz raznih krajeva. 

Detaljnije →
utorak, 29 oktobar 2013 14:24

Jesen u Gradišci i Srpcu i dalje je bogata kulturnim dešavanjima.

Detaljnije →
sreda, 23 oktobar 2013 14:30

Kulturni događaja koji je nedavno okupio brojne posjetioce u Kulturnom centru Gradiska je predstava “Hipnotizer”. Publiku je zainteresovala posebno zbog toga što u njoj igraju poznata glumačka imena kao što su Gorica Popović i Feđa Stojanović. Pored toga u ovom hramu kulture bilo je još veoma interesantnih dešavanja.

Detaljnije →
sreda, 16 oktobar 2013 15:21

Na sceni gradiškog Kulturnog centra izvedena je predstava „Hipnotizer“. Komedija u kojoj igraju poznati glumci Gorica Popović, Feđa Stojanović i Bojan Žirović nasmijala je brojnu publiku. 

Detaljnije →
petak, 11 oktobar 2013 14:17

Književnik, diplomirani pravnik, doktorant kineskog prava, poliglota, turistički vodič, ambasador Srpskog bibliofilskog društva, filatelista, numizmatičar, renesansna ličnost koju su mnogi proglasili najvećim srpskim putopiscem opisi su koji čine tajnovitu i nadasve zanimljiivu ličnost Viktora Lazića. Brojna publika u Kulturnom centru u Gradišci imala je priliku da upozna ovog mladog avanturistu koji je dokazao da je četiri kontinenta i više od sedamdeset zemalja moguće obići za samo devet godina.

Detaljnije →
četvrtak, 10 oktobar 2013 13:46

Narodna biblioteka Gradiška ove godine Dan bibliotekara  obilježila je na poseban način. Upriličili su manifestaciju pod nazivom “Biblioteka dostupna svima”, ugostivši slijepa i slabovida lica naše lokalne zajednice.

Detaljnije →
sreda, 09 oktobar 2013 09:04

Arhijerejsko namjesništvo gradiška jedno je od 10 koje broji eparhija Banjalučka. Povećanjem broja parohija nakon građanskog rata u BiH,  rasla je i potreba za školovanim sveštenstvom koje će ih voditi.

Detaljnije →
subota, 05 oktobar 2013 14:16

U Kulturnom centru u Gradišci održan je koncert duhovne muzike Pevačkog društva „Preobraženje“ iz Beograda. Pod dirigentskom palicom Bratislava Prokića u jednočasovnom programu publici u ovom gradu su prvi put predstavili svoj bogat repertoar.

Detaljnije →
petak, 04 oktobar 2013 14:34

U sklopu manifestacije Gradiška jesen u Kulturnom centru održan je koncert Skomrah gal orchestra. Šestočlani sastav pod rukovodstvom Željka Galonje izveo je brojne kompozicije ovog književnika, koji se osim pisanjem bavi i komponovanjem muzike.

Detaljnije →