Vremenska prognoza

sreda, 17 mart 2021 10:55

Izvrsni rezultati učenika Tehničke škole iz opšteobrazovnih predmeta

 Prvo mjesto na nedavno održanom regionalnom on-line takmičenju iz matematike osvojila su dva učenika ove škole, tehničari informacionih tehnologija Aljoša Blagojević i Marija Jovanić. Drugo mjesto iz fizike zauzeo je tehničar mehatronike Bojan Borković.

Izvrsni rezultati učenika Tehničke škole iz opšteobrazovnih predmeta

Zavidno znanje iz matematike pokazalo je još troje učenika ove škole,osvojivši dva druga i treće mjesto. „Kontinuiran rad i intenzivno zalaganje učenika na časovima matematike, siguran su putokaz prema uspjehu“, kaže profesor Zorica Stanivuk.

Na regionalnom takmičenju iz fizike, vrlo visoko je kotirao i učenik Bojan Borković,tehničar mehatronike, osvojivši drugo mjesto. „Imajući u vidu da se Bojan vrlo vješto izborio sa mnogim okolnostima koje mu,za razliku od drugih učesnika takmičenja,nisu išle na ruku, njegov uspjeh je još značajniji“,naglašava profesor fizike u ovoj školi Maja Golić, pojašnjavajući da su zadaci prilagođeni učenicima škola koje fiziku izučavaju četiri godine, za razliku od dvogodišnjeg izučavanja ovog predmeta u Tehničkoj školi.

 Uspjeh ovih učenika direktor škole Vlado Tomić doživljava još vrijednijim.“Rezultatima postignutim na ovim takmičenjima, pokazali smo da možemo parirati i iz opšteobrazovnih predmeta“, naglašava direktor Tomić.

Pred najuspješnijima je novi izazov. Imajući u vidu vremenska ograničenja tokom redovne i nemogućnost organizovanja dodatne nastave, učenici i profesori su svjesni da će u narednom periodu biti potrebno uložiti još više  truda na savladavanju složenijih zadataka, kakvi bi se mogli naći pred učesnicima predstojećeg republičkog takmičenja.

Info+ kablovski kanal