Vremenska prognoza

ponedeljak, 15 mart 2021 19:28

Gradiški Gimnazijalci uspješni takmičari iz matematike i fizike

Nakon regionalnog uspjeha, Čergić i Stojnić sigurni učesnici republičkog takmičenja.

Gradiški Gimnazijalci uspješni takmičari iz matematike i fizike

U proteklih petnaestak dana, na regionalnim on-line takmičenjima iz matematike i fizike,zapažene rezultate ostvarilo je šest učenika gradiške Gimnazije.Mladen Čergić, učenik četvrtog razreda, uspio je stati na pobjednički tron iz oba predmeta. „Imali smo,tokom pripreme, odličnu saradnju sa našim profesorima koji su bili stalno dostupni za svako naše pitanje i nedoumicu“, kaže Čergić. I Danilo Stojnić je bio ubjedljiv u svojim postignućima.Iz fizike je dominirao nad ostalima. „Zadaci su bili prilično teški, ali sam se dobro pripremio“,kaže Stojnić, učenik III razreda Gimnazije.

„Bilo je potrebno mnogo truda i dobre pripeme za ovo,po mnogo cemu,vrlo zahtjevno takmičenje“, kažu i ostali učesnici takmicenja koji ne kriju radost što su svoju skolu predstavili na uspješan način. Zbog toga treba naglasiti da su zapaženi bili i: Ana Marjanović, Katarina Čubrilo, Tamara Cvjetković i Nađa Gvozden.

Profesori ovih učenika su veoma zadovoljni sto je zajedničko,vrlo intenzivno, zalaganje na kraju nagrađeno uspjehom.Danijela Kozić,profesor matematike i Nedeljka Marjanović, profesor fizike ističu da su, zajedno sa ostalim kolegama, vrlo predano radili kako bi učenici,u kratkom vremenu, stečena znanja mogli primijeniti u većem broju zadataka.

„Način i organizacija ovogodišnjeg takmičenja bili su izuzetno složeni,ali smo, uprkos tome,smatrali da naši učenici zaslužuju ukrstiti znalačka koplja sa drugim vrsnjacima regije“,ističe direktorica gradiške Gimnazije Snežana Kočić.

Predstoji republičko takmičenje iz matematike i fizike,a to za Gimnazijalce znači još dodatnog truda i rada na složenijim zadacima. Nema sumnje da će ovi vrijedni učenici,uz stručnu podršku, i tada pokazati zavidan nivo znanja.

Info+ kablovski kanal