Vremenska prognoza

sreda, 10 april 2019 14:54

Započela proljećna akcija uređenja grada

Sadnjom drveta…. Cvijeća… I pjesmom….  zvanično je otvorena proljećna akcija uređenja grada, koju tradicionalno organizuje Komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ u saradnji sa Gradom Gradiška. Međutim, iz ovog preduzeća poručuju da se sa uređenjem započelo mnogo ranije.

Započela proljećna akcija uređenja grada

„Vjerovatno su građani primijetili – zasadili smo sve ono što je bilo loše na savskom nasipu, odnosno keju, zatim smo ofarbali sve klupe. U parku kod autobuske stanice smo zamijenili oštećene daske i ofarbali klupe. U Novoj Topoli smo izvršili uređenje prostora oko veterinarske ambulante“, naveo je Željko Bilbija, direktor KP „Gradska čistoća“ Gradiška.

Želimo da Gradiška ima što više zelenih uređenih površina, rekao je gradonačelnik Zoran Adžić: „Grad će uvijek podržavati ovakve aktivnosti, potrudićemo se ove godine u infrastrukturnom opremanju pojedinih površina. I ovu ovdje površinu, koja je bila zapuštena, želimo da pretvorimo u jedan ugodan kutak gdje će građani moći da uživaju u zelenilu.“

Akcija proljetnog uređenja grada će trajati do 24. aprila, a „Gradska čistoća“ će uskoro raspisati i konkurs za izbor najuređenijeg dvorišta, odnosno balkona i ovom prilikom pozvali su građane da se prijave u što većem broju.

Info+ kablovski kanal