Vremenska prognoza

petak, 13 april 2018 17:17

Vrijedni osnovci uređuju školsko dvorište

Učenici OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci i ove godine su dali svoj doprinos u proljećnoj akciji ove škole.

Vrijedni osnovci uređuju školsko dvorište

Školsko dvorište obogatili su sadnicama ukrasnih stabala, koje im je doniralo Šumsko gazdinstvo Gradiška.  Đaci su posadili crveni hrast, ginko bilobu, jorgovan, jasmin, lovor višnju, i druge biljke koje nisu tako česte na našem području.

Proljećna akcija je i prošle godine organizovana u ovoj školi. Tada su đaci zasadili autohtone sorte voća. Direktor škole Vladimir Stanišljević kaže da je cilj ove akcije da osnovci steknu korisna znanja i iskustva,  te da nauče brinuti o životnoj sredini.

„U ovom periodu nam dolaze i budući prvačići na testiranje, pa želimo da ih na lijep način dočekamo, tako što ćemo urediti školsko dvorište. Ujedno dajemo podršku lokalnoj zajednici jer je u toku „Proljećna akcija uređenja grada“. Planiramo kao škola učestvovati u izboru za „Najkutak“ opštine Gradiška“, rekao je Vladimir Stanišljević, direktor  OŠ „Vasa Čubrilović“.

Naredne sedmice u školi „Vasa Čubrilović“  biće realizovana još jedna proljećna akcija, i to „Jedan cvijet, jedno dijete“. Cvijeće koje poklone roditelji, đaci će u saradnji sa „Gradskom čistoćom“ posaditi u žardinjere u školskom dvorištu.

Info+ kablovski kanal