Vremenska prognoza

četvrtak, 13 februar 2014 15:50

Valentinovo najpopularnije među mladima

U Evropi kao i u drugim dijelovima svijeta 14. februar Sveti Valentin je tradicionalni dan kada zaljubljeni jedni drugima izražavaju ljubav putem različitih sadržaja. Ovaj praznik se posljednjih godina sve više obilježava na našim prostorima,a najpopularniji je među mladima.

Valentinovo najpopularnije među mladima

Na ovaj dan mnogi se pitaju šta pokloniti voljenoj osobi i tako na najbolji način pokazati ljubav, pažnju i poštovanje. Za ovu prigodu široka je ponuda različitih vrsta poklona. Pripadnicama ljepšeg pola često se poklanja cvijeće, naročito crvene ruže. Tu su i igračke i  figure u obliku srca, nakit, a neizostavni su i kozmetički preparati, parfemi i ostalo. I dok neki razmišljaju šta pokloniti i na koji način obradovati voljenu osobu ima i onih koji ovom danu ne pridaju posebnu pažnju.

Bez obzira da li ovaj dan obilježavali ili ne, mora se priznati da je ljubav ma kakva bila uvijek posebna. Ona nam daje snagu, ali je i osajećaj koji nas čini srećnim,a ponekad i tužnim. Ljubav je svakako česta inspiracija za pisanje mnogih pjesama, priča, romana. Uvijek je posebno interesantna  ljubav koja se rađa između muškarca i žene.

Treba još napomenuti, da pored Svetog Valentina četrnaestog februara Srpska pravoslavna crkva proslavlja praznik Svetog Trifuna, koji se u narodu slavi kao zaštitnik mnogih zanata i onih koji iskreno vole njegujući hrišćansku ljubav

Info+ kablovski kanal