Vremenska prognoza

petak, 21 jun 2019 13:02

Uspješno završen upis u Tehničkoj školi

Ovogodišnji junski upisni rok u Tehničoj školi Gradiška uspješno je završen. Popunjeno je svih šest odjeljenja i trenutno slobodnog mjesta nema.

Uspješno završen upis u Tehničkoj školi

“Prvi upisni rok u Tehničkoj školi uspješno je završen, sva mjesta su popunjena. Ostalo je nekih 18 učenika koji nisu uspjeli da se upišu. Oni mogu poslije objavljivanja rezultata podići dokumente  I otići u druge škole na drugi upisni rok. Mi smo upisali šest odjeljenja po 24 učenika” rekao je Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Učenici su i ove godine pokazali najveći interes za zanimanja tehničar CNC tehnologija, tehničar energetike I mehatronike. Što se tiče trećeg stepen najveće ineteresovanje bilo je za zanimanje automehaničar.

“Ove godine smo upisali pola odjeljenja metalo brusača, jer je postojala potreba tržišta rada.  Očigledno je da sve manji broj učenika poslije završetka srednje škole upisuje fakultet onda u srednjoj školi nastoje da steknu što više znanja da bi što lakše došli do posla. Naša škola je već duge poznata po tome što omogućava učenicima da lakše dođu do posla” kaže Vlado Tomić, direktor Tehničke škole Gradiška.

Učenici koji su uspjeli upisati željeno zanimanje u Tehničkoj školi Gradiška mogu obaviti upis nakon objavljivanja rezultata. Nova školska godina za sve učenike počeće 2. septembra 2019. godine.

Info+ kablovski kanal