Vremenska prognoza

petak, 27 februar 2015 08:05

Uspješna prošla godina za OO SUBNOR-a Gradiška

Zbog svih sprovedenih aktivnosti prošla godina za Opštinski odbora SUBNOR-a opštine Gradiška bila je uspješna.

Uspješna prošla godina za OO SUBNOR-a Gradiška

Na sjednici ovog Odbora rečeno je da su u 2014. obilježeni značajni događaji i datumi iz Narodnooslobodilačkog rata, obnovljeni spomenici u Bistrici, Brestovčini, Rogoljima, te su obnovljene i biste narodnih heroja. „To sve uspjevamo zahvaljujući opštini Gradiška koja nas podržava, ali i brojnim drugim donatorima, tako da su spomenici u dobrom stanju“ kaže Tanasije Gaković, predsjednik OO SUBNOR-a Gradiška.

Osim što je razmatran izvještaj o radu Odbora u prošloj godini, na sjednici je utvrđen program aktivnosti za 2015. U ovoj godini gradiški SUBNOR će između ostalog svečanom sjednicom obilježiti 70. godišnjicu pobjede na fašizmom. „Pored naših uobičajenih aktivnosti, ove godine ćemo imati i izbore i moramo imati mlađe ljude potomke koji su članovi naše organizacije, jer mi sad imam 34 živa borca“ rekao je Gaković.

Sjednici je prisustvovao i potpredsjednik SUBNOR-a Republike Srpske Rade Džajić koji kaže da u Srpskoj ima 43 odbora, više od 7000 živih boraca Nardodnooslobodilačkog rata i oko 10 hiljada potomaka. „Mi djelujemo u dva pravca, jedan j obilježavanje istorijskih mjesta i datuma i drugi je briga o našim bolesnim borcima“ dodao je Džajić. On je podsjetio da ove godine SUBNOR RS obilježava 20 godina postojanja.

Info+ kablovski kanal