Vremenska prognoza

četvrtak, 19 februar 2015 15:33

Uspješan rad zabavišta i hora u gradiškoj muzičkoj školi

Na času muzičkog zabavišta, koje djeluje u sklopu OMŠ „Branko Smiljanić“ djeca upoznaju osnovne muzičke pojmove i vještine kroz pjesmu, igru, brojalice.

Uspješan rad zabavišta i hora u gradiškoj muzičkoj školi

Ovdje se mališani uče da vole muziku, a program je prilagođen njihovom uzrastu. Muzičko zabavište vode Dragana Šućur i Tatjana Obradović. „Ovdje su djeca uzrasta od 4 do 7 godina. Oni inače uče pjemice, plešu, igraju se, pišu, te kroz igru uče note“ kaže Dragana Šućur, nastavnik u OMŠ „Branko Smiljanić“ Gradiška.

Direktor muzičke škole Ivan Ristić zadovoljan je ovim zabavištem i kaže da uspješno radi već tri godine.

Članovi muzičkog zabavišta časove imaju jednom nedeljno po 45 minuta. Isto toliko vježbaju i djeca koja idu na mlađi i stariji hor. Njega uglavnom čine učenici muzičke škole mada se mogu upisati i druga zainteresovana djeca. Dobrodošli su i mališani iz muzičkog zabavišta kada napune dovoljno godina.

Repertoar mlađeg i starijeg hora uglavnom se svodi na klasičnu, umjetniču muziku. Međutim zastupljeni su i moderni žanrovi, etno muzika, kao i muzika iz crtanih filmova,a naravno tu su i dječije pjesme. “Učenicima je zanimljivo što često i sami učestvuju u odabiru kompozicija, te im je i to dodatna motivacija”, smatra nastavnica Marković.

Direktor Ristić kroz svoj rad uvjerio se da ima mnogo talentovane djece za muziku na ovim prostorima.

Program muzičkog zabavišta kao i horova dobro je osmišljen tako da djeca kroz igru pjesmu i druženje muzički se opismenjavaju i stiču nova znanja.

Info+ kablovski kanal