Vremenska prognoza

ponedeljak, 01 septembar 2014 14:12

Uručene nove nošnje folklorašima iz Gornjih Podgradaca

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik donirao je Kulturno umjetničkom društvu „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca nošnje za leskovačke igre. Ova vrijedna donacija uručena je na posebnoj priredbi u Domu kulture u Gornjim Podgradcima.

Uručene nove nošnje folklorašima iz Gornjih Podgradaca

„Zadovoljstvo mi je što u ime predsjednika mogu uručiti ovu opremu čija je vrijednost 5000 KM“ kaže Milan Ljepojević, savjetnik Predsjednika Republike Srpske.

„Predsjednik Dodik prepoznao je značaj i ulogu kulture i kulturne baštine naroda. Ovom donacijom učinio je veliki korak za društvo „Kozara“, jer su sad opremljeni i svoj program mogu upotpuniti novim igrama“ rekao Zoran Adžić, predsjednik OO SNSD-a Gradiška.

Nošnje koje smo dobili za cijeli ansambl mnogo će nam značiti kažu predstavnici podgradačkog društva. Smatraju da će im to pomoći u daljem radu i da će nastaviti njegovati narodne običaje i tradiciju kroz igru i pjesmu. „Zahvalio bi se predsjedniku koji nam je donirao ove nošnje. Do sada smo imali kombinovanu nošnju koju smo koristili,ali ovo je sad originalna“ rekao je Nebojša Šinik, potpredsjednik KUD „Kozara“ iz Goornjih Podgradaca.

Ovu donaciju predsjednik Republike pozdravili su i predstavnici opštine Gradiška. Inače, nošnje su uručene na tradicionalnom susretu tri kulturno umjetnička društva odnosno koncertu koji je održan u Domu kulture. Brojnoj publici različitim koreografijama predstavili su se KUD „Mladost“ iz Šljivovca kod Kragujevca, članovi prijedorskog ansambla „Kozara“ i domaćin KUD „Kozara“ iz Gornjih Podgradaca.

Info+ kablovski kanal