Vremenska prognoza

sreda, 10 februar 2021 13:48

Ugovori o stipendiranju potpisani sa 166 studenata

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju grada Gradiška u akademskoj 2020/2021. godini potpisali su Ugovore o stipendiranju sa gradonačelnikom Gradiške Zoranom Adžićem. U budžetu grada za stipendiranje i druge vidove pomoći studentima predviđeno je 240 000 KM, a uslove konkursa ispunilo je 166 studenata.

Ugovori o stipendiranju potpisani sa 166 studenata

„Naše je opredjeljenje da kroz ovakvu podršku stvaramo mlade ljude koje ćemo po završetku školovanja uključiti u rad gradske uprave. Želimo da zajedno sa nama kreiraju ambijent koji njima odgovara, da ostanu ovdje, razvijaju Gradišku i Republiku Srpsku i na taj način ćemo sačuvati sigurno i Gradišku i Republiku Srpsku“, rekao je gradonačelnik.

Pravo na stipendiju ostvaruju studenti sa prosjekom ocjena iznad 8, nosioci Vukove diplome, studenti iz određenih socijalnih kategorija, te djeca ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije. Maja Vučenović je student treće godine na Akademiji umjetnosti i isto toliko i stipendista.

“Treću godinu zaredom sam korisnik ove stipendije u kategoriji uspješnih studenata sa prosječnom ocjenom 9,3. Meni ova stipendija, iako simbolična, mnogo znači i svakako je dobrodošla i podstiče na bolji rad”, rekla je ona.

Za razliku od Maje, Ana Pećo, student prve godine Pravnog fakulteta u Banjaluci, stipendiju je dobila kao nosilac Vukove diplome iz srednje škole.

„Stipendija će mi puno značiti i što se tiče fakultetskih obaveza i što se tiče privatnih obaveza i nadam se da ću uspjeti da je i sljedeće godine dobijem“, rekla je Pećo.

Stipendistima se isplaćuje ukupno deset stipendija u mjesečnom iznosu od 120 KM.

Info+ kablovski kanal