Vremenska prognoza

četvrtak, 07 maj 2020 13:32

Ugostitelji i frizeri počinju sa radom

Nakon skoro dva mjeseca pauze u ponedjeljak, 11. maja, počeće se radom ugostiteljski objekti, frizerski i kozmetički saloni, privatne stomatološke ordinacije, fitnes-centri, auto-škole i mnogi drugi poslovni subjekti.

Ugostitelji i frizeri počinju sa radom

Gradiški frizeri su već počeli sa zakazivanjem termina,te pripremaju salone za početak rada kako bi ispoštovali sve propisane mjere. Smatraju da će uslovi rada biti malo otežani.

“Na deset kvadrata salona samo će moći da bude jedan klijent. Radićemo pod manjim kapacitetiom, ali mi ćemo sve to savladati. Imaćemo na ulazu spužve sa dezinfekcionim sredstvom radićemo sa zaštitnom opremom. Mislim da treba nekako da krenemo I tako ćemo se i uhodati” kaže Milanka Golić Janković, frizer.

Početak sigurno neće biti lak mnogim vlasnicima ugostiteljskih objekata. Određene propisane mjere mnogi neće moći ispoštovati, te će o svemu razgovarati sa nadležnima u Vladi Republike Srpske.

“Mi ćemo sutra tražiti uslove koje će nam odgovarati kao što su da se radi i u zatvorenom,a ne samo otvorenom prostoru, te da nam odobre da radimo nešto duže, jer do 19 časova će biti teško da možemo zaraditi za naše obaveze. Mi smo za to da vršimo dezinfekciju I ostale propise al ove neke biće teško ispoštovati. Naredni period biće težak za sve ugostitelje” rekao je Mladen Majstorović, predsjednik Udruženja ugostitelja Gradiška

Odobrenje za rad, uz poštovanje mjera, nakon višesedmične pauze, dato je i za: roštiljnice, prevoz, vrtiće , priređivače igara na sreću, te teretane na otvorenom.

U Republici Srpskoj još nije dozvoljen rad hotela, hostela i bioskopa, pozorišta, te dječijih igraonica. 

Info+ kablovski kanal