Vremenska prognoza

sreda, 28 januar 2015 08:39

Učenici, studenti i direktori na prijemu kod načelnika opštine Gradiška

Povodom obilježavanja praznika posvećenog prvom srpskom arhiepiskopu, prosvetitelji i svetitelju Svetom Savi načelnik opštine Gradiška urpiličio je prijme za učenike, studente i direktore obrazovno vaspitnih ustanova.

Učenici, studenti i direktori na prijemu kod načelnika opštine Gradiška

Na ovom već tradicionalnom druženju govrilo se o problemima sa kojima se u školama svakodnevno susreću, ali i o postignućima učenika, čime je načelnik Latinović posebno zadovoljan. „Gradiška opština je prepoznatljiva po visokim standardima u obrazovanju, brojnim nagradama na raznim takmičenjima učenika. U prošloj godini realizovane su zanačajne investicije na rekonstrukciji školskih objekata. U potpunosti je rekonstruisana Osnovna škola “Vasa Čubrilović” u Gradišci, zamjenjena je stolarija na objektu Osnovne škole “Kozarska djeca” u Kruškiku, a u toku je rekonstrukcija objekata Osnovne škole “Mladen Stojanović” u Gornjim Podgradcima. Nadam se da ćemo uz pomoć Ministarstva prosvjete i kulture RS, biti pronađen način da se prema prioritetima nastavi sa rekonstrukcijom škola na području opštine, među kojima su školski objekti u Novoj Topoli, Dubravama i Lamincima” rekao je Latinović.

Ovom prijemu prisustvovali su učenici koji su u dosadašnjem školovanju postigli odlične rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

V. d. načelnika Odjeljenja za društvene djelatnosti Sanja Bajić prosvjetnim radnicima čestitala je školsku slavu Svetog Savu i poželjela im uspješan početak drugog polugodišta i da imaju dobru saradnju. Čestitkama se pridružio i načelnik Latinović koji je kaže upoznat sa problemima u školstvu i da zbog ukupne situacije moraju voditi računa o finansijskim sterdstvima.“ Opština je u velikoj mjeri realizovala obaveze za materijalne troškove srednjih škola, te je u završnoj fazi izrada rangliste stipendista za ovu akademsku godinu. U ovoj godini oko 240 studenata biće stipendirano iz budžeta opštine, u iznosu od 120 maraka mjesečno” naveo je Latinović.

On je rekao da će opština u narednom periodu nastojati da obezbjedi još bolje uslove školovanja i da kvalitet obrazovanja podignu na još veći nivo

Info+ kablovski kanal