Vremenska prognoza

petak, 16 maj 2014 15:28

Učenici OŠ” Kozarska djeca“ iz Kruškika pobjednici kviza „Istina o Srbima“

Učenici Osnovne škole „Kozarska djeca“ iz Kruškika bili su najuspješniji na 18. kviz takmičenju „Istina o Srbima“ koje je organizovalo Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” iz Gradiške .

Učenici OŠ” Kozarska djeca“ iz Kruškika pobjednici kviza „Istina o Srbima“

Drugo mjesto zauzeli su učenici Osnovne škole ’’Mladen Stojanović’’ iz Gornjih Podgradaca, dok je treće mjesto pripalo Osnovnoj školi ’’Danilo Borković’’ Gradiška.U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto iz srpskog jezika osvojila je Radmila Đorđić. Najbolje znanje iz istorije pokazala je Anastasija Bjelovuk, a iz vjeronauke Tanja Gigović.

Svim učesnicima,a posebno pobjednicima uručeni su prigodni pokloni. Predsjednik „Prosvjete“ Mirko Milisavić rekao da je zadovoljan znanjem učenika i da su svi oni pobjednici. On je istakao da je zadatak ‘’Prosvjete’’ da njeguje i čuva nacionalne i duhovne vrijednosti kroz ova tri predmeta, jer su oni temelji tih vrijednosti. „Njegujući naš jezik, čuvajući ga od stranih izraza pod plaštom pravoslavlja možemo opstati u kulturnoj utakmici evropskih naroda. Ovaj kviz pokazao je da je veoma važno nakalemiti pitomo pravoslavlje istorijsku istinu,naš jezik i pismo” kaže Milisavić.

Domaćin ovogodišneg kviza bila je OŠ „Vuk Stefanović Karadžić’’ iz Turjaka, čiji su učenici priredili prigodan program. “Velika je čast i zadovoljstvo biti domaćin jedne ovakve manifestacije i prethodna je u Turjaku održana prije osam godina.Djeca su pokazala danas zavidan nivo znanja, kao i obavezu nama da im  to znanje prenosimo” rekla je Biljana Barać, direktor OŠ “Vuk Stefanović Karadžić’’ u Turjaku.

Predstavnici opštine Gradiška prisustvovali su ovoj meanifestaciji. Među njima je bio i načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Dane Malešević. On smatra da su učenici na kvizu pokazali dobro znanje, a školsku biblioteku u Turjaku obogatili su novim knjigama. “Mislim da u svakoj školi nedostaju knjige u bibliotekama, te smo im poklonili 50 knjiga” dodao je Malešević.

Iduće godine domaćin ovog tradiconalnog kviza “Istina o Srbima” biće Osnovna škola ‘’Sveti Sava ‘’ Dubrave.

Info+ kablovski kanal