Vremenska prognoza

utorak, 20 maj 2014 15:05

Učenici i profesor iz Gradiške svjedoci poplava

Zastrašujućim prizorima poplava svjedočili su učenici Tehničke škole Đorđe Kasagić i Aleksandar Kalabić koji su zajedno sa profesorom Radovanom Mrajanovićem bili na državnom takmičenju iz programiranja.

Učenici i profesor iz Gradiške svjedoci poplava

Vraćajući se iz Visokog rečeno im je da su svi putni pravci prema Gradišci neprohodni. „Krenuli smo u srijedu ujutru na državno takmičenje u Visoko sa namjerom da se vratimo naveče kući. Međutim kada smo se vraćali došli smo do Maglaja i tu je već došlo do problema. Već je rijeka Bosna prekinula put i napravila poplavu. Tu nas je policija zaustavila i rekla da se moramo vratiti nazad. Stao sam na jednu penzinsku pumpu između Maglaja i Žepča i tu smo zbog okolnosti ostali tri dana.Stalno smo preko interneta i Auto moto saveza RS pratili dešavanja. Tek su se u subotu stvorili uslovi da se preko jednog putnog pravca možemo vratiti u Gradišku“ kaže profesor Marjanović.

„Na tom putu vidjeli smo strašne prizore i zaista nismo bili ni svjesni situacije u kojoj smo se našli“ pričaju učenici. „Prizori su potresni, vidjeli smo kuće pod vodom, ljude koji u centru gradu hodaju po vodi. Kroz Doboj nismo mogli proći, jer su presjekli put da voda izađe iz grada. Bilo je sve to teško gledati,ali smo samo željeli što prije doći kući“ kažu učenici.

Iako je zbog cijele situacije rezultat sa ovog takmičenja bio u drugom planu učenici i profesor kažu da su zadovoljni sa onim što su postigli.

Bez obzira na rezultat ovi Gradiščani sigurno će se još dugo sjećati državnog takmičenje iz programiranja po nezapamćenim poplavama.

Info+ kablovski kanal