Vremenska prognoza

utorak, 08 oktobar 2019 13:17

U toku upis zimnice u Boračkoj organizaciji Gradiška

U Boračkoj organizaciji Gradiška počeo je upis zimnice na otplatu u šest mjesečnih rata.

U toku upis zimnice u Boračkoj organizaciji Gradiška

Predsjednik ove organizacije Milovano Gagić kaže da republička Boračka organizacija već godinama potpisuje protokol sa Vitaminkom, na osnovu toga to se realizuje i na gradske organizacije.

„Na osnovu primanja upisuju zimnicu, trebaju donijeti zadnji ček od invalidnine i ličnu kartu. Svi se proizovdi mogu kupiti na šest mjesečnih rata. Nije ograničen broj korisnika, ali pravo imaju porodice poginulih boraca i ratni vojni invalidi. Upis će trajati do kraja ovog mjeseca“ rekao je Gagić.

Osim zimnice borci na rate mogu da nabave i ogrev.

„Na proljeće potpiše se protokol sa Srpskim Šumama i kreće otplata. Ove godine nismo zadovoljni sa isporukom drveta našim kategorijama, jer od 34 samo je 11 korisnika dobilo drva“ kaže Gagić.

On ističe da Boračka organizacija Gradiška borcima pomaže i na razne druge načine.

„Putem Fondacije „Solidarnost“ pomažemo djeci za školovanje, borcima za liječenje, takođe smo ušli u pomoć u stambenom zbrinjavanju. Ove godine smo izdvojili sredstva za porodicu Nenada Jokića koji žive u teškim uslovima. Za vikend ćemo mislim tu kuću staviti pod krov“ dodao je Gagić i napomenuo da se za ovu porodicu planiraju prikupljati sredstva i na humanitarnoj plesnoj večeri koja će biti 16. oktobra u 18 časova u Kulturnom centru. Cijena ulaznice je 3 KM.

Info+ kablovski kanal