Vremenska prognoza

četvrtak, 13 mart 2014 14:23

U toku su radovi na uređenju drvoreda

Radnici KP “Gradska čistoća“ iz Gradiške ovih dana uređuju gradske drvorede.

U toku su radovi na uređenju drvoreda

Kako je ovo redovna sezonska aktivnost, ovogodišnje uređenje drugačije je po tome što je otpad iskorišten na adekvatan način. Odsječene grane od sada se odvoze gradskoj Toplani. “Ove godine za razliku od prethodnih kada smo grane deponovali na bivšu deponiju u Bok Jankovcu, sada ih odvozimo u gradsku Toplanu i oni to koriste za toplotnu energiju”rekao je Goran Bjelić, direktor KP „Gradska čistoća“.”Od prvog dana imamo odličnu saradnju sa Gradskom čistoćom” ,kaže direktor kompanije IEE Banja Luka Dragiša Zečević ,”jer otpad koji sad dovoze mnogo nam znači”.  

KP “Gradska čistoća” sezonske poslove kao što je uređivanje drvoreda sprovode svake godine u martu i aprilu.  “To je značajno zbog formiranja krošnje,ali i zbog higijensko epidemioloških razloga. Uskoro ćemo početi i sa košenjem trave na svima javnim površinama” kaže Bjelić.

U ovogodišnjoj proljećnoj akciji uređenja grada učestvovaće i učenici Srednje stručne i tehničke škole koji u plasteniku ovog preduzeća imaju časove praktične nastave. Oni će zajedno sa radnicima Gradske čistoće saditi cvijeće na prethodno određenim mjestima.

Info+ kablovski kanal