Vremenska prognoza

sreda, 11 april 2018 14:31

U toku sanacija saobraćajnica

Na području Gradiške u toku su radovi na sanaciji saobraćajnica. Trenutno se radi na krpljenju udarnih rupa na putu u Mačkovcu.

U toku sanacija saobraćajnica

„Prvo saniramo udarne rupe na gradskim i prigradskim ulicama, pa ćemo preći na lokalne i nekategorisane puteve. Prioritet će imati najfrekeventiji putevi Gradiška – Kozinci - Dolina, Brestovčina - Laminci, i Dušanovo – Jurkovica“, rekao je Branislav Savić, načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove opštine Gradiška.

Sanacija saobraćajnica trajaće do polovine maja.  Po Planu korištenja sredstava ostvarenih od  naknade po osnovu korištenja šuma i šumskog zemljišta, koji je usvojila Skupština opštine, u toku godine biće asfaltirano nekoliko makadamskih puteva na području Gradiške.

„U Mašićima će biti urađeno 700 metara puta. Isto toliko puta biće asfaltirano na relaciji Bistrica-Jelići, zatim put Turjak - Samardžije 500 metara, te Vilusi-Straživuci 650 metara. U mjesnoj zajednici Vakuf biće asflatirano 150 metara, zatim put Pejići – Zeljkovići 650 metara, u Mačkovcu 650 metara i u Gornjim Podgracima biće sanirana jedna ulica u dužini od 150 metara“, naveo je Savić.

Ukupno će biti asfaltirano oko 7 km makadamskih puteva. U ove svrhe iz budžeta opštine Gradiška izdvojena su sredstva od 520 000 KM.

Info+ kablovski kanal