Vremenska prognoza

sreda, 11 mart 2015 14:31

U toku humanitarna akcija za Dušana Vilića

Da bi se pomoglo Dušanu Viliću iz Bistrice koji je obolio od leukemije od prvog marta pokrenut je humanitarni broj 1415. Takođe su otvorena i dva žiro računa na koja se može uplatiti novac.

U toku humanitarna akcija za Dušana Vilića

Prema našim saznanjima do sada ni blizu iznosu od 100 hiljada maraka koliko je potrebno za transplanatciju koštanu srže nije prikljupljeno. “Mislim da je na račun uplaćeno oko 1000 maraka, što se tiče broja nije mi poznato. Tek ćemo o tome koliko je prikupljeno saznati krajem mjeseca” kaže Vilić.

Dušan ovih dana ide na održavajuće terapije u Banja Luku. Trenutno se osjeća dobro mada je, kako kaže on, transplantaciju potrebno što prije uraditi.

Osim što je akciju prikupljanja 100 hiljada maraka pokrenula OO Crvenog krsta Gradiška u saradnji sa kompanijom MTEL, ova organizacija pokušava i na razne druge načine da pomogne Dušanu. “Apel smo poslali u sve i jednu opštinu u Republici Srpskoj kako bi i kolege koje rade u Crvenom krstu dali svoj doprinos plaketiranjem bar svoje zgrade ili ako imaju da uplate nešto na žiro račun. Ostvarili smo kontakt sa ljudima koji rade u Sloveniji. Mislim da ćemo do kraja marta imati još neke aktivnosti zajedno sa kulturno umjetničkim društvom” rekla je Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška.

Gledajući kompletnu situaciju Stevićeva kaže da je krupan zalogaj prikupiti 100 hiljada maraka. Međutim kada bi svi stanovnici Gradiške i susjednih opština dali mali dio sebe smatra da bi se Dušanov problem riješio. Zato još jednom  podsjećamo sve koji žele pomoći tridesetjednogodišnjem Dušanu ocu troje maloljetne djece to mogu do kraja mjeseca učiniti pozivom na broj 1415 ili uplatiti novac na brojeve žiro računa koji su otvoreni u Razvojnoj banci.

Info+ kablovski kanal