Vremenska prognoza

četvrtak, 02 jul 2020 13:27

U Narodnoj biblioteci u toku razmjena udžbenika

U Narodnoj biblioteci Gradiška već petnaestak dana traje razmjena udžbenika.

U Narodnoj biblioteci u toku razmjena udžbenika

U ovom periodu zainteresovanost za razmjenu pokazalo je oko 60 učenika, te su već za 27 đaka uspjeli obezbijediti potrebne knjige.

„Najviše se razmjene izvrši u uzrastu od 6 do 9 razreda“ rekla je Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Iz biblioteke su apelovali na učenike devetih razreda da ukoliko im više nisu potrebni donesu svoje užbenike, jer se te knjige i najviše traže. Još jednom su podsjetili da je osnovni uslov koji učenici trebaju ispunjavati da bi izvršili razmjenu jeste da su članovi biblioteke.

„Razmjenu radimo na otvorenom u samom dvorištu zbog svih mjera koje su propisane“ kaže Snježana Miljković, direktor Narodne biblioteke Gradiška.

Razmjena udžbenika u Narodnoj bibliteci provodi se već osmu godinu. Iz ove ustanove kažu da je ova aktivost veoma korisna ,jer minimalno 100 učenika obezbijedi potrebne knjige za novu školsku godinu.

Iz biblioteke su rekli da će razmjena užbenika trajati do 15. avgusta. Ovom prilikom su najavili promociju knjige Tanje Stupar Trifunović iz Banja Luke koja će biti održana 10. jula u 18:30 časova u dvorištu ove javne ustanove uz poštovanje svih propisanih mjera.

Info+ kablovski kanal