Vremenska prognoza

sreda, 13 maj 2015 14:19

U Gradišci održano opštinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći

I ove godine je u dvorištu OŠ „Vasa Čubrilović“ u Gradišci održano opštinsko takmičenje učenika iz prve pomoći, realističkog  prikaza povreda, stanja i oboljenja.

U Gradišci održano opštinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći

Organizator je bila Opštinska organizacija Crvenog krsta, a učestvovalo je pet ekipa podmlatka iz pet osnovnih škola sa područja ove opštine.

Na ovom takmičenju učenici su na tri poligona pokazali svoje vještine i znanje iz pružanja prve pomoći. „Značajno je da se ova oblast u osnovnim školama izučava. To je prihvatljivo i za njih interesantno takmičenje, jer će im stečeno znanje dobor doći da se snađu u svakodnevnom životu, a ovi poligoni su tako i koncipirani“ kaže Dragana Stević, sekretar OO Crvenog krsta Gradiška. Sve što se na poligonima dešavalo nadgledale su sudije, stručna lica. Jedno od njih bila je specijalista za plućne bolesti dr Branka Milošević koja kaže da su ovakva takmičenja značajna za mlade. „Pohvalno je da svake godine ima veliki broj zainteresovanih učenika. Zadovoljni smo znanjem koje su pokazali“ rekla je dr Milošević.

S obzirom da OO Crvenog krsta Gradiška svake godine organizuje opštinsko takmičenje učenika iz prve pomoći, samim tim učestvuju i na regionalnom. Što se tiče plasmana na tom takmičenju ekipe iz ove opštine uglavnom osvajaju drugo mjesto.

Stevićeva je naglasila da će prvoplasirane ekipe sa ovog takmičenja, OO Crvenog krsta Gradiška predstavljati na regionalnom takmičenju koje će biti održano u subotu,  16.maja u Laktašima. Na ovom opštinskom takmičenju osim realističkog prikaza povreda, stanja i oboljenja podmlatka,  mogla se vidjeti i pokazna vježba Kluba mladih CK Gradiška.

Info+ kablovski kanal