Vremenska prognoza

utorak, 10 septembar 2019 13:28

U Gradišci obilježen Dan ratnih vojnih invalida Republike Srpske

Polaganjem vijenaca na Centralno spomen obilježje poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata obilježen je Dan ratnih vojnih invalida Republike Srpske.

U Gradišci obilježen Dan ratnih vojnih invalida Republike Srpske

"Boračka organizacija po prvi put obilježava na ovaj datum, zajedno sa Udruženjem ratnih vojnih invalida i porodicama poginulih boraca. Nadamo se da ćemo u budućnosi zajedno obilježavati sve datume. Pored ovog obilježavanja moramo se starati o boračkim kategorijama. Danas posebno treba spomenuti ratne vojne invalide", rekao je Milovan Gagić, predsjednik Gradske boračke organizacije Gradiška.
Gradiško Udruženje ratnih vojnih invalida broji 500 članova. Predsjednik Udruženja, Nikola Vezmar, istakao je da položaj ove kategorije nije zavidan ali da ipak moraju biti zadovoljni.
"Bitno je da invalidnine dobijamo na vrijeme, 15. u mjesecu i tako je zadnjih 15 godina. Bilo bi dobro da se one povećaju, što smo već tražili od resornog ministarstva, i ne znamo da li će se to moći realizovati", naveo je Nikola Vezmar, predsjednik Udruženja RVI Gradiška.
U Gradskoj boračkoj organizaciji podsjetili su da je u toku popis boračkih kategorija, kako bi se stvorila stvarna slika njihovog stanja.

Info+ kablovski kanal