Vremenska prognoza

petak, 12 jun 2020 11:48

U Gradišci jedno aktivno pozitivno lice na virus korona

Republika Srpska i region bilježe povećan broj zaraženih virusom korona. Gradiška je nedavno imala jedan pozitivan slučaj.

U Gradišci jedno aktivno pozitivno lice na virus korona

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Gradiška doktorica Slađana Tepavac kaže da je trenutna situacija zadovoljavajuća, ali opuštanja nema.

„Najveći broj oboljelih u Evropi bilježi Velika Britanija, zatim slijedi Španija, Italija, Njemačka, a najviše umrlih je u Velikoj Britaniji. U Republici Srpskoj ukupno pozitivnih  je 1 585, a umrlih lica je 117. U Gradišci je registrovano 59 lica, u izolaciji je 35 lica,a 1101 lice je izašlo iz izolacije. Trenutno imamo jedno aktivno pozitvno lice, radi se o osobi ženskog pola, srednje životne dobi, koja ima laku kliničku sliku i trenutno je smještena u Kovid odjeljenju Bolnice Gradiška.U Gradišci je umrlo 7 lica od korona virusa“ rekla je dr Slađana Tepavac.

Ona je dodala da trebamo da vidimo u narednom periodu koliko je virus oslabio, te da je povećan broj zaraženih, jer su mjere ublažene.

„Virus je oslabio, jer nemamo teških kliničkih slika. Lica koja nemaju simptoma neće biti u studentskom domu, već se upućuju na lokaciju stare pulmologije u Banja Luci“ rekla je dr Slađana Tepavac koja je takođe govorila uopšteno o korona virusu, kao i o mjerama kojih se i dalje trebamo pridržavati.

Info+ kablovski kanal