Vremenska prognoza

četvrtak, 27 jun 2019 13:00

U Gimnaziji 66 učenika nakon junskog upisnog roka

U junskom upisnom roku u gradiškoj Gimnaziji u prvi razred upisano je 66 učenika.

U Gimnaziji 66 učenika nakon junskog upisnog roka

U ovoj školi kažu da su zadovoljni, te se nadaju da će nakon julskog roka uspjeti upisati planirana četiri odjeljenja.

„Učenici koji su upisali Gimnaziju su izuzetno dobri, javilo se deset vukovaca, a drugi su došli sa dobrim četvorkama. Mnogo je lakše profesorima raditi sa takvom djecu i to je jako bitno za dalji napredak“ rekla je Snežana Kočić, v.d. direktora Gimnazije Gradiška.

U gradiškoj Gimnaziji u opštem smjeru ostalo je slobodno još 15 mjesta,  u društveno-jezičkom smijeru 6 mjesta, dok u računarsko-informatičkom smjeru ima još 9 slobodnih mjesta.

„Julski upisni rok počinje od ponedjeljka, od prvog do trećeg  jula, a rezultati će biti petog jula“ kaže Snežana Kočić, v.d. direktora Gimnazije Gradiška.

Kandidati koji ne zadovolje uslove konkursa za željeno zanimanje upisuju se od 8. do 12. jula u škole, odnosno smjerove u gimnazijama, struke i zanimanja u srednjim tehničkim i srednjim stručnim školama, gdje ima slobodnog mjesta.

 Od dokumenata učenici u julskom roku, trebaju donijeti svjedočanstva o završenom šestom, sedmom, osmom i devetom razredu, izvod iz matične knjige rođenih i potvrdu ako su po nekom osnovu oslobođeni plaćanja participacije.

Info+ kablovski kanal