Vremenska prognoza

sreda, 20 mart 2019 13:42

U februaru evidentiran 151 migrant u Gradišci

U toku mjeseca februara na području koje operativno pokriva Policijska uprava Gradiška registrovan je pojačan priliv migranata.

U februaru evidentiran 151 migrant u Gradišci

Ukupno je evidentiran 151 migrant rečeno je na redovnoj   konferenciji za novinare, na kojoj su prezentovani rezutati rada PU za protekli mjesec.

„Migranti su počinila tri krivična djela, jedno razbojništva i dva krađe. Policijski službenici preduzimaju niz preventivnih i operativnih mjera i radnji kako bi se ova pojava držala pod kontrolom, te ovom prilikom apelujemo građanima da u slučaju zapažanja sumnjivih lica koja upućuju na na migrante o tome odmah obavijeste ovu Upravu lično ili besplatnim pozivom na ,,122“ rekao je Bojan Škorić, načelnik Policijske uprave Gradiška.

S obzirom da nisu evidentirana narušavanja javnog reda i mira u većem obimu i saobraćajne nezgode sa smrtno stradalim licima, kao ni krivična djela koja bi izazvala uznemirenost javnosti predstavnici PU Gradiška  istakli su da je stanje bezbjednosti za protekli mjesec na zadovoljavajućem nivou.

“U mjesecu februaru 2019. godine na području Policijske uprave Gradiška evidentirano 49 krivičnih djela, od kojih su 44 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, 1 krivično djelo iz oblasti privrednog kriminaliteta i 4 krivična djela iz oblasti bezbjednosti saobraćaja. Od ukupno evidentirana 44 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, rasvijetljeno je 29 krivičnih djela ili 63,6%, a po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno je 17 krivičnih djela ili 51,5%. Nadležnom tužilaštvu podneseno je 40 izvještaja protiv 32 lica. Evidentrirano je 30 krivičnih djela protiv imovine od kojih je rasvijetljeno 18 krivičnih djela ili 58,1%, dok je po nepoznatom izvršiocu rasvijetljeno 16 krivičnih djela ili 55.2% “rekao je Bojan Mišetić, načelnik Odjeljenja kriminalističke policije PU Gradiška.

Načelnik Odjeljenja policije, Dejan Trifković rekao je da je u mjesecu februara ove godine  evidentirano 12 narušavanja javnog reda i mira, kojom prilikom je počinjeno 10 prekršaja. Protiv 11 lica, među kojima su 3 povratnika, podnosen je 1 zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka i izdato je 9 prekršajnih naloga.

„U posmatranom periodu evidentirane su 32 saobraćajne nezgoda, od kojih je 11 saobraćajnih nezgoda sa nastradalim licima i 21 saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom. 1 lice zadobilo je teške tjelesne povrede, a 10 lica lake tjelesne povrede. U toku mjeseca februara iz oblasti bezbjednosti saobraćaja sprovedeno je niz akcija što je rezultiralo evidentiranjem 1038 prekršaja, a takođe iz saobraćaja su isključena 142 vozača, od toga 100 vozača je isključeno zbog vožnje pod uticajem alkohola, 40 vozača je isključeno zbog upravljanja motornim vozilom prije sticanja prava i 2 vozača su isključena zbog ostalih razloga. Iz saobraćaja su isključena i 42 vozila” kaže Trifković..

On je dodao da je podneseno 15 zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i izdato 919 prekršajnih naloga, a prijavljeno je 937 lica

“Apelujem na građane, poljoprivrednike i šumske radnike da ne pale vatru na nedozvoljenim mjestima i ne vrše spaljivanje ostatka žitarica i spaljivanje drvenog otpada unutar ili u blizini šumskih kompleksa i zasada gdje usljed nekontrolisane vatre može doći do šumskog požara i požara na otvorenom prostoru, a koji mogu ugroziti ljudske živote i imovinu građana, te da o svim zapažanjima ili saznanjima u vezi nekontrolisanog širenja vatre odmah obavijeste nadležnu Vatrogasnu jedinicu na dežurni broj -123 ili najbližu Policijsku stanicu na dežurni broj – 122” naglasio je Bojan Škorić,  načelnik Policijske uprave Gradiška

Policijska uprava Gradiška, u okviru svojih ovlaštenja, preduzeće zakonom propisane mjere protiv svih lica koja budu izazvala požar i time ugrozila živote i zdravlje ljudi ili pričinila materijalnu štetu. 

Info+ kablovski kanal