Vremenska prognoza

utorak, 25 novembar 2014 15:10

U blizini centra grada u Gradišci divlja deponija

U blizini centra grada u Gradišci na putu prema naselju Bok Jankovac nalazi se divlja deponija. Ona predstavlja ruglo i opasnost za okolinu, posebno za stanovnike tog kraja koji svakodnevno moraju gledati veliku količinu otpada. 

U blizini centra grada u Gradišci divlja deponija

Divljih deponija sigruno je da ima na drugim lokacijama na području opštine Gradiška. Takvo stanje u značajnoj mjeri opterećuje lokalnu vlast koja pokušava pronaći rješenje ovom problemu. “U razgovoru sa direktorom i upravom Gradske čistoće cijelu proteklu godinu nastojali smo da poboljšamo sistem odnosno broj domaćinstava privrednih subjekata gdje će se organizovati odvoz smeća kao uslov da se te divlje deponije ne prave. Međutim to traži značajna finansijska sredstva, tako da bi trebali takve projekte kroz određene fondove Evropske unije kandidovati kako bi uz njhovu pomoć pokušali sanirati sve što daje ružnu sliku našeg grada” kaže Zoran Latinović, načelnik opštine Gradiška.

“Da bi se stalo na put odlaganju otpada na ovakvim mjestima i spriječilo stvaranje divljih deponija, pored rada nadležnih službi, potrebna je i bolja saradnja građana, kako bi se oni nesavjesni stanovnici sankcionisali”, smatra načelnik Latinović.

Info+ kablovski kanal